Nešto više od gaming centra!

© Copyright 2022. Sva prava zadržana | TRUE GAMER

TELEFON: 067 009 226
EMAIL: info@truegamer.me

True Gamer

League of Legends (LoL)

League of Legends (LoL) je jedna od najpopularnijih multiplayer online battle arena (MOBA) igara na svijetu. Igrači odabiru različite junake (poznate kao “championi”) koji imaju jedinstvene vještine i sposobnosti i bore se protiv drugih igrača u timu kako bi uništili protivničku bazu.

Igrači počinju s malom količinom zlata i iskustva, koje se mogu povećati ubijanjem neprijatelja, uništavanjem toranj i prikupljanjem resursa. Osim toga, igrači mogu kupovati predmete koji im pomažu u borbi i jačaju njihove sposobnosti.

Jedna od ključnih komponenti igre je taktičko razmišljanje i timski rad. Igrači se moraju koordinirati kako bi izvršili taktike poput napada na neprijateljsku bazu ili obrane vlastite baze. Komunikacija među igračima je ključna, a u igri postoji čak i ugrađen sustav za chat kako bi igrači mogli brzo komunicirati.

League of Legends ima i veliku esports scenu. Svake godine se održavaju međunarodna takmicenja u kojima se najbolji timovi iz različitih dijelova svijeta takmice za milijunske nagrade. Igrači mogu pratiti ove turnire putem interneta ili otići na lokalne događaje kako bi gledali takmicenja uživo.

Igra ima i svoju zajednicu koja se sastoji od igrača i fanova. Postoje internetske stranice posvećene strategijama, vodičima i novostima vezanim uz igru, kao i YouTube kanali i streameri koji se bave LoL-om. Ova zajednica takođe organizuje svoje turnire, takmicenja i događaje za igrače.

LoL je besplatan za igranje, ali igrači mogu kupovati predmete unutar igre koristeći stvarni novac. Ovi predmeti uključuju novu opremu, kozmetiku i junake. Igrači takođe mogu kupiti “RP” (Riot Points) koje mogu koristiti za kupovinu predmeta.

League of Legends je popularna MOBA igra koja nudi taktički i timski gameplay. Igrači se mogu takmiciti protiv drugih igrača i pratiti međunarodna takmicenja putem interneta ili na lokalnim događajima. Igra ima i veliku zajednicu fanova i streamera koji se bave LoL-om. S obzirom na to da je igra besplatna za igranje, vrijedi je isprobati ako ste zainteresirani za multiplayer igre s taktičkim elementima.

Add Comment