Nešto više od gaming centra!

© Copyright 2022. Sva prava zadržana | TRUE GAMER

TELEFON: 067 009 226
EMAIL: info@truegamer.me

True Gamer

APEX LEGENDS

Apex Legends je besplatna igra kraljevske bitke(Battle royal) koju je razvio Respawn Entertainment i objavio Electronic Arts. Igra je objavljena u februaru 2019. godine i brzo je postala popularna zbog brzog igranja, jedinstvenih karaktera i timske mehanike.
Apex Legends je pucačina iz prvog lica(FPS- First Person Shooter), kraljevska igra smeštena u Titanfall univerzumu. Razvio ju je Respawn Entertainment i objavio Electronic Arts, a objavljena je 4. februara 2019. godine. Igrica je besplatna i dostupna je na Xbox One, PlayStation 4 i PC-u.

U Apex Legends, igrači se takmiče u kraljevskoj bitki u stilu poslednjeg čoveka na ogromnoj mapi, pod nazivom Kings Canyon(i mnoge druge). U igri je 20 timova po tri osobe, sa ukupno 60 igrača po meču. Svaki tim bira jednog od niza likova za igru, poznatih kao “Legende”, svaki sa svojim jedinstvenim sposobnostima i stilovima igre.

Jedna od istaknutih karakteristika Apex Legends-a je njegova timska igra. Igrači mogu da ožive oborene saigrače i dele opremu i zalihe, podstičući saradnju i komunikaciju između članova tima. Pored toga, svaki tim ima određenog “majstora skoka” koji bira gde će tim sleteti na mapi na početku meča.

Brzo kretanje u igrici je takođe karakteristika koja je definiše. Igrači mogu da klize, penju se i trče po zidu da bi se brzo kretali po mapi i izbegli neprijateljsku vatru. Dodavanje „Becon“ omogućava oživljavanje eliminisanih saigrača, dodajući još jedan sloj strategije igri.

Pored standardnog režima battle royale, Apex Legends ima nekoliko drugih režima igre, uključujući događaje(Events) sa ograničenim vremenom koji uvode novu mehaniku igre i nagrade. Prvi veliki događaj u igri, nazvan „Gvozdena kruna“, dodao je solo režim, omogućavajući igračima da se takmiče u igri bez tima.

Još jedan jedinstveni aspekt Apex Legends-a je njegov model monetizacije. Dok je igra besplatna za igranje, igrači mogu da kupe “Apex Coins” pravim novcem, koji se mogu koristiti za kupovinu kozmetičkih predmeta kao što su skin likova i maske za oružje. Sistem “Battle Pass” igre takođe nudi dodatne nagrade i izazove za igrače koji ga kupuju.

Add Comment