Nešto više od gaming centra!

© Copyright 2022. Sva prava zadržana | TRUE GAMER

TELEFON: 067 009 226
EMAIL: info@truegamer.me

True Gamer

Dota 2 (Defense Of The Ancients)

Dota 2 je multiplayer online battle arena (MOBA) igra koju je razvio Valve Corporation. Igrači se podijele u dvije ekipe od pet igrača i borese za kontrolu nad velikom mapom. Cilj igre je uništiti glavnu zgradu protivničke ekipe, Ancients, smještenu na drugom kraju mape, dok istovremeno brani vlasititu.

Igrači počinju sa 1 herojem (karakterom) i prikupljaju zlato i iskustvo tokom igre kako bi unaprijedili svog heroja kako bi srusio protivnicku bazu . Svaki heroj ima jedinstvene vještine i sposobnosti koje mogu koristiti u borbi. Postoji nekoliko klasa heroja u igri, uključujući nositelje (supports), napadače (carry, mid), a svaki heroj može imati različite uloge u timu.

Igrači mogu kupiti predmete (iteme) tijekom igre koji im pomažu da unaprijede svog heroja. Predmeti se mogu kupiti na trgovinama smještenim na mapi ili putem sustava za kupnju predmeta. Svaki predmet ima različitu funkciju, od povećanja statistika heroja do povećanja njegove brzine kretanja.

Igrači se također mogu boriti protiv neutralnih čudovišta na mapi kako bi stekli dodatno iskustvo i zlato. Osim toga, igrači mogu zaraditi nagrade i bonuse tijekom igre kada unište protivničke tornjeve i baze, te kada ubiju protivničke igrače.

Dota 2 ima vrlo aktivnu i konkurentnu zajednicu. Postoje mnoge turnire i natjecanja u kojima igrači mogu sudjelovati i osvojiti velike nagrade. Igrači također mogu pratiti svoj napredak kroz rangiran sustav, gdje se dodjeljuju bodovi ovisno o pobjedama i porazima.

Uz veliku raznolikost likova, strategija i taktika koje igrači mogu koristiti, Dota 2 je kompleksna igra koja zahtijeva puno vremena i truda kako bi se savladala. No, kada se igrači upoznaju sa svim aspektima igre, Dota 2 može biti izuzetno zabavna i uzbudljiva igra koja pruža izazov i nagrade.
Dota 2 je igra koja je postala poznata po svojim velikim turnirima, uključujući i najveći od njih – Dota 2 The International.
Dota 2 The International je godišnji esport turnir koji okuplja najbolje igrače iz cijelog svijeta u borbi za velike novčane nagrade i titulu najboljeg tima u svijetu. Turnir je jedan od najvećih i najvažnijih događaja u svijetu esporta, a održava se već nekoliko godina.

Dota 2 The International održava se u višednevnom formatu u kojem se najbolji timovi igraju u okviru eliminacijskog sustava. Prvi dio turnira sastoji se od nekoliko rundi grupne faze, nakon čega se timovi koji su se plasirali prolaze u eliminacijski dio turnira.

Turnir privlači veliki broj fanova igre i esporta, a milijuni ljudi diljem svijeta prate događaje putem interneta. Svake godine, turnir privlači sve veći broj igrača i navijača koji se nadaju da će vidjeti svoje omiljene timove u akciji, dok se igraju uzbudljive i intenzivne igre.

Jedna od glavnih atrakcija turnira je nagradni fond, koji se povećava svake godine i doseže milijune dolara. Najbolji timovi u svijetu esporta natječu se za nagradni fond koji može preći i 40 milijuna dolara, što čini Dota 2 The International jednim od najvećih turnira u svijetu esporta.

Add Comment