Nešto više od gaming centra!

© Copyright 2022. Sva prava zadržana | TRUE GAMER

TELEFON: 067 009 226
EMAIL: info@truegamer.me

True Gamer

Mortal Kombat 11 PS5

Mortal Kombat 11 je borilačka igra koju je razvio NetherRealm Studios i objavio Warner Bros. Interactive Entertainment. Igra sadrži skup ikoničnih likova iz Mortal Kombat serijala, kao i nove borce, i uvodi novu priču. Igra je poznata po svom brutalnom i krvavom borbenom sistemu, kao i po dubokim opcijama prilagođavanja likova.

Detaljan opis:
Mortal Kombat 11 je najnoviji nastavak dugog Mortal Kombat serijala. Razvijen od strane NetherRealm Studios i objavljen od strane Warner Bros. Interactive Entertainment-a, igra sadrži skup omiljenih likova, uključujući Scorpiona, Sub-Zero, Raidena i Sonyu Blade, kao i nove borce poput Gerasa, Kollectora i Cetriona.

Priča igre nastavlja tradiciju serijala, prikazujući kompleksnu i vremenski obilnu naraciju. Odvija se nakon događaja iz Mortal Kombat X, s Raidenom koji je porazio zlog Shinnoka, ali uz veliku cenu. Raidenove akcije su poremetile ravnotežu vremena, uzrokujući sudar različitih likova iz prošlosti i sadašnjosti u jednom vremenskom okviru. To dovodi do sukoba između dobra i zla, sa likovima iz različitih era i dimenzija koji se bore za kontrolu nad univerzumom.

Gameplay Mortal Kombat 11 je sličan prethodnim igrama u serijalu, gdje igrači ulaze u jedan-na-jedan borbe protiv protivnika koristeći različite udarce, udarce nogama i specijalne poteze. Igra sadrži različite načine igranja, uključujući Story mode, Arcade mode i online multiplayer. Također uvodi nove mehanike gameplay-a, poput Fatal Blows i Crushing Blows. Fatal Blows su snažni potezi koji se mogu koristiti jednom po meču kada zdravlje igrača padne ispod određenog praga, dok su Crushing Blows filmski napadi koji se mogu pokrenuti kada se izvede određeni potez ili kombinacija.

Grafički dizajn igre je jedan od najboljih u serijalu, s vrlo detaljnim modelima likova, realističnim osvjetljenjem i impresivnim vizualnim efektima. Igra također sadrži duboki sustav prilagođavanja, što omogućava igračima prilagođavanje izgleda, sposobnosti i opreme svojih boraca. To omogućava igračima da stvore jedinstvene verzije svojih omiljenih likova i prilagode svoj stil igre svojim željama.

Mortal Kombat 11 je takođe poznat po svom brutalnom i krvavom borbenom sistemu. Igra uključuje niz Fatalities-ja, što su završni udarci koji se mogu izvesti na kraju meča kako bi se ubio protivnik na krvav i kreativan način. Igra takođe sadrži novi mod zvani Kripta, gde igrači mogu istražiti virtuelno ostrvo i otključati nove oružja i predmete.

Ukupno gledajući, Mortal Kombat 11 je visoko polirana i zabavna borilačka igra koja nudi mnogo sadržaja za casual i hardcore igrače. Duboki sistem prilagođavanja, uzbudljiva priča i brutalni borbeni sistem čine ga jednim od najboljih ulaza u seriji.

Add Comment